Pannenkoekspiesjes met fruit




NODIG:
8 sateprikkers

INGREDIËNTEN:
  • 200 gr bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • snufje zout
  • boter om te bakken
  • Nutella chocopasta
  • Jam
  • Paar bramen
  • Paar aardbeien
  • Paar stukjes mango
  • Paar druiven (of ander fruit)

BEREIDING:
  • Doe de bloem in een grote beslagkom en roer een snufje zout er door.
  • Maak een kuil in het midden en breek de eieren er boven.
  • Schenk ongeveer ¼ deel van de melk er bij en mix met een garde of mixer tot een glad beslag.
  • Voeg al roerend de rest van de melk toe.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en laat smelten.
  • Schenk of schep wat beslag in de pan (ongeveer 1 soeplepel) en laat over de hele oppervlakte uitvloeien.
  • Laat het beslag op middelhoog vuur stollen en beweeg dan zachtjes met de pan op en neer zodat je zeker weet dat de pannenkoek los zit.
  • Draai hem om en bak ook de andere zijde licht bruin.
  • Herhaal dit totdat je ongeveer 4 pannenkoeken hebt en laat ze afkoelen.
  • Besmeer 2 pannenkoeken met chocopasta en de andere 2 met jam.
  • Rol ze voorzichtig op en snijd ze in plakjes.
  • Rijg de pannenkoekrolletjes met het verse fruit aan de spiezen.
  • Wil je ze een dag van te voren klaar maken, besmeer de pannenkoeken en rol ze op en wikkel ze in folie en leg in de koelkast.
  • Snijd ze pas op de dag zelf in stukjes en rijg ze aan de prikker.