NODIG:
8 sateprikkers
INGREDIËNTEN:
- 200 gr bloem
- 2 eieren
- 500 ml melk
- snufje zout
- boter om te bakken
- Nutella chocopasta
- Jam
- Paar bramen
- Paar aardbeien
- Paar stukjes mango
- Paar druiven (of ander fruit)
BEREIDING:
- Doe de bloem in een grote beslagkom en roer een snufje zout er door.
- Maak een kuil in het midden en breek de eieren er boven.
- Schenk ongeveer ¼ deel van de melk er bij en mix met een garde of mixer tot een glad beslag.
- Voeg al roerend de rest van de melk toe.
- Verhit een beetje boter in een koekenpan en laat smelten.
- Schenk of schep wat beslag in de pan (ongeveer 1 soeplepel) en laat over de hele oppervlakte uitvloeien.
- Laat het beslag op middelhoog vuur stollen en beweeg dan zachtjes met de pan op en neer zodat je zeker weet dat de pannenkoek los zit.
- Draai hem om en bak ook de andere zijde licht bruin.
- Herhaal dit totdat je ongeveer 4 pannenkoeken hebt en laat ze afkoelen.
- Besmeer 2 pannenkoeken met chocopasta en de andere 2 met jam.
- Rol ze voorzichtig op en snijd ze in plakjes.
- Rijg de pannenkoekrolletjes met het verse fruit aan de spiezen.
- Wil je ze een dag van te voren klaar maken, besmeer de pannenkoeken en rol ze op en wikkel ze in folie en leg in de koelkast.
- Snijd ze pas op de dag zelf in stukjes en rijg ze aan de prikker.