VOORBEREIDEN
- Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
- Meng in een andere kom de eieren en de melk.
- Giet het mengsel in het kuiltje van de bloem en blijf roeren om klontjes te voorkomen.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat hem 30 minuten staan.
- Verwarm ondertussen de oven voor tot 120 °C.
- 60 g bloem
- 2 eieren
- 250 ml melk
- gesmolten boter, om in te vetten
- voor erbij
- ahornsiroop (naar keuze)
- kristalsuiker (naar keuze)
- citroenschijfjes (naar keuze)
- Zet een crêpepan of koekenpan met antiaanbaklaag van 20 cm in doorsnede op een gematigd vuur. Vet hem licht in met de gesmolten boter.
- Schenk 60 ml beslag in de pan en laat het gelijkmatig uitlopen over de bodem.
- Bak het beslag 1 minuut of tot het flensje aan de onderkant goudbruin is.
- Keer het flensje om en bak de andere kant 30 seconden.
- Haal het flensje uit de pan, leg hem in de oven en houd hem warm onder aluminiumfolie.
- Doe hetzelfde met het overige beslag tot je acht flensjes hebt.
- Vouw de flensjes tweemaal dubbel en serveer ze met ahornsiroop of suiker en met citroenschijfjes ernaast.
EXTRA BENODIGD
Plasticfolie, aluminiumfolie