Basisrecept Flensjes




VOORBEREIDEN
  • Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Meng in een andere kom de eieren en de melk.
  • Giet het mengsel in het kuiltje van de bloem en blijf roeren om klontjes te voorkomen.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat hem 30 minuten staan.
  • Verwarm ondertussen de oven voor tot 120 °C.
INGREDIËNTEN
  • 60 g bloem
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • gesmolten boter, om in te vetten
  • voor erbij
  • ahornsiroop (naar keuze)
  • kristalsuiker (naar keuze)
  • citroenschijfjes (naar keuze)
BEREIDEN
  • Zet een crêpepan of koekenpan met antiaanbaklaag van 20 cm in doorsnede op een gematigd vuur. Vet hem licht in met de gesmolten boter.
  • Schenk 60 ml beslag in de pan en laat het gelijkmatig uitlopen over de bodem.
  • Bak het beslag 1 minuut of tot het flensje aan de onderkant goudbruin is.
  • Keer het flensje om en bak de andere kant 30 seconden.
  • Haal het flensje uit de pan, leg hem in de oven en houd hem warm onder aluminiumfolie.
  • Doe hetzelfde met het overige beslag tot je acht flensjes hebt.
  • Vouw de flensjes tweemaal dubbel en serveer ze met ahornsiroop of suiker en met citroenschijfjes ernaast.
Flensjes zijn het lekkerst op de dag dat ze zijn gemaakt, maar zijn ingevroren tot 6 weken houdbaar in een afgesloten bak. Leg dan een velletje bakpapier tussen de flensjes. Wil je de ingevroren flensjes eten, ontdooi ze dan, dek ze af en verwarm ze 5-10 minuten in een tot 150 °C verwarmde oven.

EXTRA BENODIGD
Plasticfolie, aluminiumfolie