Flensjes met honing en appel




INGREDIËNTEN
  • 250 g bloem
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • suiker
  • olijfolie
  • 2 appels, in schijfjes gesneden
  • honing
  • witte basterdsuiker

BEREIDEN
  • Zeef de bloem boven een kom.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe.
  • Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
  • Voeg de eieren toe en roer deze door het beslag.
  • Het beslag moet in een straal van een lepel lopen.
  • Roer vervolgens ½ theelepel zout en 1 theelepel suiker door het beslag.
  • Verhit flink wat olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag tot de olie licht begint te roken.
  • Giet een beetje beslag in de pan en draai de pan een aantal keren zodat het beslag zich gelijkmatig verspreidt.
  • Bak de flensjes eerst aan de ene en dan aan de andere kant goudbruin. Leg de flensjes op een schaal en houd ze warm terwijl je de andere flensjes bakt.
  • Bak de schijfjes appel even om en om aan in de pan. Strooi er ondertussen een dun laagje gewone suiker overheen.
  • Verdeel de flensjes over de borden.
  • Besprenkel ze met een beetje honing en bestrooi ze met wat basterdsuiker.
  • Garneer de flensjes met de gesuikerde schijfjes appel.
  • Serveer heet.