INGREDIËNTEN
- 250 g bloem
- 300 ml melk
- 2 eieren
- suiker
- olijfolie
- 2 appels, in schijfjes gesneden
- honing
- witte basterdsuiker
BEREIDEN
- Zeef de bloem boven een kom.
- Voeg beetje bij beetje de melk toe.
- Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
- Voeg de eieren toe en roer deze door het beslag.
- Het beslag moet in een straal van een lepel lopen.
- Roer vervolgens ½ theelepel zout en 1 theelepel suiker door het beslag.
- Verhit flink wat olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag tot de olie licht begint te roken.
- Giet een beetje beslag in de pan en draai de pan een aantal keren zodat het beslag zich gelijkmatig verspreidt.
- Bak de flensjes eerst aan de ene en dan aan de andere kant goudbruin. Leg de flensjes op een schaal en houd ze warm terwijl je de andere flensjes bakt.
- Bak de schijfjes appel even om en om aan in de pan. Strooi er ondertussen een dun laagje gewone suiker overheen.
- Verdeel de flensjes over de borden.
- Besprenkel ze met een beetje honing en bestrooi ze met wat basterdsuiker.
- Garneer de flensjes met de gesuikerde schijfjes appel.
- Serveer heet.