INGREDIËNTEN:
- 1 pak pannenkoekenmix (400 g)
- 800 ml halfvolle melk
- 2 eieren
- 1 tl kaneel
- 50 g boter
- ½ pot kersenjam (a 450 g)
- 100 g hagelslagmix (pak 400 g)
- 1 blik vlaaifruit kersen (430 g)
BEREIDING:
- Bereid de pannenkoekmix volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en eieren.
- Roer de kaneel erdoor.
- Smelt een klontje boter in een hete koekenpan en schep er 1 flinke soepopscheplepel beslag in. Beweeg met de pan zodat het beslag over de bodem verdeeld wordt.
- Keer de pannenkoek als het beslag gestold en de onderkant goudbruin is.
- Bak zo nog meer pannenkoeken, tot het beslag op is. Je hebt dan 10-12 stuks.
- Leg 1 pannenkoek op een bord en bestrijk met 2 el jam.
- Leg er 1 pannenkoek bovenop en bestrooi met 2 el hagelslag.
- Herhaal dit tot de pannenkoeken op zijn.
- Eindig met een pannenkoek.
- Verwarm het vlaaifruit 5 min. in een steelpan en schep op de pannenkoekentaart.
- Bestrooi met nog wat hagelslag en serveer direct.
- Lekker met slagroom.