Pannenkoekentaart met kersen




INGREDIËNTEN:
  • 1 pak pannenkoekenmix (400 g)
  • 800 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 50 g boter
  • ½ pot kersenjam (a 450 g)
  • 100 g hagelslagmix (pak 400 g)
  • 1 blik vlaaifruit kersen (430 g)
BEREIDING:
  • Bereid de pannenkoekmix volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en eieren.
  • Roer de kaneel erdoor.
  • Smelt een klontje boter in een hete koekenpan en schep er 1 flinke soepopscheplepel beslag in. Beweeg met de pan zodat het beslag over de bodem verdeeld wordt.
  • Keer de pannenkoek als het beslag gestold en de onderkant goudbruin is.
  • Bak zo nog meer pannenkoeken, tot het beslag op is. Je hebt dan 10-12 stuks.
  • Leg 1 pannenkoek op een bord en bestrijk met 2 el jam.
  • Leg er 1 pannenkoek bovenop en bestrooi met 2 el hagelslag.
  • Herhaal dit tot de pannenkoeken op zijn.
  • Eindig met een pannenkoek.
  • Verwarm het vlaaifruit 5 min. in een steelpan en schep op de pannenkoekentaart.
  • Bestrooi met nog wat hagelslag en serveer direct.
  • Lekker met slagroom.