INGREDIËNTEN:
- 1 limoen
- 1 blik ananasstukjes op siroop
- ½ pak poffertjes (a 400 g)
- 400 ml karnemelk
- 1 middelgroot ei
- 1 el traditionele olijfolie
- 25 g ongezouten roomboter
- 1 el poedersuiker
BEREIDING:
- Halveer de limoen, snijd 1 helft in partjes en pers de andere helft uit.
- Lek de ananasstukjes uit en meng met het limoensap.
- Roer van de poffertjesmix met karnemelk, ei en olie glad beslag.
- Smelt de boter, maar laat niet bruin worden.
- Houd de gesmolten boter apart.
- Laat de poffertjespan heet worden.
- Schenk in elk holletje een klein beetje boter en een lepel beslag.
- Bak de poffertjes aan beide kanten bruin.
- Leg een bord op een pan met kokend water, schep de poffertjes erop en houd afgedekt warm.
- Bak ondertussen de rest van de poffertjes.
- Schep de poffertjes op de borden en leg de stukjes limoen en ananas ernaast.
- Bestrooi met poedersuiker.