Karnemelkpoffertjes met ananas




INGREDIËNTEN:
  • 1 limoen
  • 1 blik ananasstukjes op siroop
  • ½ pak poffertjes (a 400 g)
  • 400 ml karnemelk
  • 1 middelgroot ei
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 1 el poedersuiker
BEREIDING:
  • Halveer de limoen, snijd 1 helft in partjes en pers de andere helft uit.
  • Lek de ananasstukjes uit en meng met het limoensap.
  • Roer van de poffertjesmix met karnemelk, ei en olie glad beslag.
  • Smelt de boter, maar laat niet bruin worden.
  • Houd de gesmolten boter apart.
  • Laat de poffertjespan heet worden.
  • Schenk in elk holletje een klein beetje boter en een lepel beslag.
  • Bak de poffertjes aan beide kanten bruin.
  • Leg een bord op een pan met kokend water, schep de poffertjes erop en houd afgedekt warm.
  • Bak ondertussen de rest van de poffertjes.
  • Schep de poffertjes op de borden en leg de stukjes limoen en ananas ernaast.
  • Bestrooi met poedersuiker.