Li­moen­pan­nen­koek­jes met fram­bo­zen


INGREDIËNTEN:
  • 2 el vloeibare honing
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 300 ml kefir melkdrink
  • 1 mespunt zout
  • 1 middelgroot ei
  • 4 el opgeklopte slagroom in beker
  • 70 g verse frambozen
BEREIDING:
  • Verwarm de honing en de helft van de boter in een pan.
  • Zeef ondertussen het zelfrijzend bakmeel boven een kom.
  • Rasp de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.
  • Klop de kefir met de gesmolten honingboter, het limoenrasp, zout en ei in een ruime kom los met een garde.
  • Klop het bakmeel erdoor.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak tegelijkertijd in 5 min. 4 soeplepels beslag tot 4 goudbruine en gare pannenkoekjes.
  • Keer halverwege.
  • Houd warm en bak zo nog 4 pannenkoekjes.
  • Verdeel de pannenkoekjes over 4 bordjes, schep op elk bord wat slagroom en verdeel de frambozen erover. Garneer eventueel met een partje limoen
Combinatietip:
Lekker met extra honing.

Serveertip:
Je kunt deze pannenkoekjes ook als ontbijt serveren. Laat dan de slagroom achterwege.