INGREDIËNTEN:
- 2 el vloeibare honing
- 50 g ongezouten roomboter
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 1 limoen (schoongeboend)
- 300 ml kefir melkdrink
- 1 mespunt zout
- 1 middelgroot ei
- 4 el opgeklopte slagroom in beker
- 70 g verse frambozen
- Verwarm de honing en de helft van de boter in een pan.
- Zeef ondertussen het zelfrijzend bakmeel boven een kom.
- Rasp de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.
- Klop de kefir met de gesmolten honingboter, het limoenrasp, zout en ei in een ruime kom los met een garde.
- Klop het bakmeel erdoor.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak tegelijkertijd in 5 min. 4 soeplepels beslag tot 4 goudbruine en gare pannenkoekjes.
- Keer halverwege.
- Houd warm en bak zo nog 4 pannenkoekjes.
- Verdeel de pannenkoekjes over 4 bordjes, schep op elk bord wat slagroom en verdeel de frambozen erover. Garneer eventueel met een partje limoen
Lekker met extra honing.
Serveertip:
Je kunt deze pannenkoekjes ook als ontbijt serveren. Laat dan de slagroom achterwege.