Luchtige wafels met vers fruit




INGREDIËNTEN:
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 225 gram bloem
  • 185 gram margarine
  • 125 ml lauwe melk
  • Een scheutje olijfolie (om in te vetten)
INGREDIËNTEN TOPPING:
  • vers fruit (bijvoorbeeld blauwe bessen, aardbeien en frambozen)
  • poedersuiker
  • (warme) chocoladesaus
BEREIDING:
  • Kluts de eieren in een kom en klop ze luchtig met een garde.
  • Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng deze er roerend doorheen.
  • Voeg al roerend met een zeef de bloem en het bakpoeder toe.
  • Smelt de margarine in een pannetje op laag vuur en voeg de gesmolten margarine tenslotte samen met de melk toe aan het beslag.
  • Roer nogmaals goed door.
  • Laat het beslag 15 minuten rusten voor je verder gaat.
  • Verwarm het wafelijzer en vet de platen met een bakkwastje in met wat olijfolie.
  • Houd ongeveer een flinke eetlepel beslag per wafel aan.
  • Schep dit op de plaat en bak de wafels gedurende circa 4,5 tot 5 minuten tot de wafels goudbruin zijn. Ga door totdat het beslag op is en vergeet niet na iedere ronde de platen opnieuw in te vetten.
  • Serveer de wafels met vers fruit, de poedersuiker en (warme) chocoladesaus.