INGREDIËNTEN:
- 225 gram witte basterdsuiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 1/2 zakje bakpoeder
- 225 gram bloem
- 185 gram margarine
- 125 ml lauwe melk
- Een scheutje olijfolie (om in te vetten)
- vers fruit (bijvoorbeeld blauwe bessen, aardbeien en frambozen)
- poedersuiker
- (warme) chocoladesaus
BEREIDING:
- Kluts de eieren in een kom en klop ze luchtig met een garde.
- Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng deze er roerend doorheen.
- Voeg al roerend met een zeef de bloem en het bakpoeder toe.
- Smelt de margarine in een pannetje op laag vuur en voeg de gesmolten margarine tenslotte samen met de melk toe aan het beslag.
- Roer nogmaals goed door.
- Laat het beslag 15 minuten rusten voor je verder gaat.
- Verwarm het wafelijzer en vet de platen met een bakkwastje in met wat olijfolie.
- Houd ongeveer een flinke eetlepel beslag per wafel aan.
- Schep dit op de plaat en bak de wafels gedurende circa 4,5 tot 5 minuten tot de wafels goudbruin zijn. Ga door totdat het beslag op is en vergeet niet na iedere ronde de platen opnieuw in te vetten.
- Serveer de wafels met vers fruit, de poedersuiker en (warme) chocoladesaus.