INGREDIËNTEN:
- 100 g ongezouten roomboter
- 40 g kristalsuiker
- 8 g vanillesuiker
- 1 middelgroot ei
- 4 el halfvolle melk
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g bruine kandijsuiker
- 1 el traditionele olijfolie
BEREIDING:
Roer de boter met suiker, vanillesuiker en wat zout schuimig.
Meng het ei en de melk erdoor.
Zeef het bakmeel boven een kom.
Voeg het bakmeel beetje bij beetje aan het botermengsel toe en kneed met de kandijsuiker tot deeg. Vorm bolletjes van de deeg.
Vet het wafelijzer in en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden.
Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht.
Bak de wafel in ca. 1 ½ min. bruin.
Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze.
Vet de ijzer tussentijds in met olie.
Combinatietip: Lekker met ingemaakte zoete kersen.
Roer de boter met suiker, vanillesuiker en wat zout schuimig.
Meng het ei en de melk erdoor.
Zeef het bakmeel boven een kom.
Voeg het bakmeel beetje bij beetje aan het botermengsel toe en kneed met de kandijsuiker tot deeg. Vorm bolletjes van de deeg.
Vet het wafelijzer in en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden.
Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht.
Bak de wafel in ca. 1 ½ min. bruin.
Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze.
Vet de ijzer tussentijds in met olie.
Combinatietip: Lekker met ingemaakte zoete kersen.