Pan­nen­koe­ken met wal­no­te­nijs




INGREDIËNTEN:
  • 2 sinaasappels
  • poedersuiker
  • 4 eetlepels sinaasappellikeur (Gall&Gall)
  • 50 g walnoten (gehalveerd)
  • 4 kant-en-klare pannenkoeken (gezoet)
  • ¾ liter walnotenijs
BEREIDING:
  • Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden, uitlopende sap opvangen.
  • In kom sap met 2 el poedersuiker en 2 el sinaasappellikeur door elkaar scheppen.
  • Partjes sinaasappel en walnoten erdoor scheppen.
  • In de magnetron de pannenkoeken verwarmen volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • De pannenkoeken op vier borden leggen en besprenkelen met de rest van de sinaasappellikeur.
  • Dik bestrooien met poedersuiker.
  • Met een ijstang in het midden van elke pannenkoek 3 bolletjes walnotenijs scheppen. De sinaasappelpartjes erover verdelen.

Tip:
Miniflesjes likeur: Voor toetjes en taarten zijn vaak maar enkele eetlepels likeur nodig. Koop dan niet meteen een grote fles. Van veel likeuren zijn ook miniflesjes met een inhoud van ca. 50 ml te koop bij de slijter.