Volkoren pannenkoeken met mozzarella, pesto en tomaat




INGREDIËNTEN:
  • 1 pak Koopmans Pannenkoeken Volkoren
  • 1 l melk
  • 4 eieren
  • 1 blikje groene pesto
  • 2 bollen mozzarella, uitgelekt en in plakjes gesneden
  • 1 bakje cherrytomaatjes, in vieren gesneden
  • 1 zakje rucola
  • 1 zakje pijnboompitten
  • Keukengerei
  • Mixer of garde
  • Beslagkom
  • klontje boter of een scheutje olie

BEREIDING:
  • Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft (500 ml) van de melk en 2 eieren toe.
  • Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
  • Voeg al roerend de andere helft (500 ml) van de melk en nog eens 2 eieren toe.
  • Laat de koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.
  • Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
  • Bestrijk de pannenkoeken met 2 theelepels pesto.
  • Beleg de pannenkoeken met de plakjes mozzarella en de partjes cherrytomaatjes.
  • Verdeel de rucola over de pannenkoeken en strooi er de pijnboompitjes overheen.